Anbar'da yeni üretilmiş yedi Rus füzesi bulundu

img
Anbar'da yeni üretilmiş yedi Rus füzesi bulundu YDH

Irak'ta düzenlenen operasyonda, IŞİD envanterinde bulunmayan, modern teknolojiye sahip yedi adet Rus yapımı füze ele geçirildi.




YDH- Irak’ın batısındaki Anbar çölünde gerçekleştirilen hedef odaklı güvenlik operasyonunda, bölgedeki dengeleri değiştirecek nitelikte yedi adet modern füze ele geçirildi.

Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, füzelerin batı Anbar’daki Vadi Huran bölgesi yakınlarında bulunduğunu teyit etti.

Ele geçirilen füzelerin "IŞİD kalıntısı" olmadığını özellikle vurgulayan kaynak, mühimmatın Rus yapımı ve oldukça modern sistemler olduğunu belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda, her biri beş metre uzunluğunda olan füzelerin bölgeye yakın bir zamanda yerleştirildiği tespit edildi.

Operasyonun ardından güvenlik dosyalarından sorumlu yetkililer tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Güvenlik kaynağı, bölgedeki lojistik hareketliliğe dikkat çekerek şu kritik soruları gündeme getirdi: 

"Cezire Operasyon Komutanlığı güçlerinin bu denli yoğun konuşlandığı bir bölgeye, bu boyutlardaki füzelerin taşınması ancak büyük araçlarla ve çok sayıda güvenlik kontrol noktasından geçilerek mümkün olabilir. Bu durum, bölgedeki güvenlik ve istikrarı hedef alan bu mühimmatın Irak'a girişini kimlerin kolaylaştırdığı sorusunu doğurmaktadır."

Ele geçirilen modern mühimmat, Patlayıcı Madde İmha (EOD) ekiplerinin titiz çalışmasıyla, herhangi bir can kaybı veya maddi hasar yaşanmadan etkisiz hale getirildi.