İslam Devrimi Muhafızları Ordusu (DMO)’nun son operasyonlarının, mühimmat teknolojisi ve tahrip gücü açısından geçmiş çatışmalardan farklılaştığı ve füzelerde yeni patlayıcı savaş başlıkları kullanıldığı bildiriliyor.
YDH- İran'ın ABD-İsrail rejimlerine karşı yürüttüğü son askeri operasyonlar, operasyonel kapasite ve mühimmat teknolojisi açısından geçmişteki 12 Gün Savaşı'ndan keskin bir biçimde ayrılıyor.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Süheyl Kathirinecad, İran’ın son operasyonlarının hem mühimmat sayısı hem de teknik nitelik açısından geçmişteki çatışmalardan köklü bir farklılık gösterdiğine dikkat çekti.
Kathirinecad, özellikle füzelerin savaş başlıklarındaki patlayıcı teknolojisinin değiştiğini vurguladı.
Yapılan teknik analizlere göre, yeni nesil 500 kilogramlık bir savaş başlığının tahrip gücü, önceki dönemlerde kullanılan bir tonluk başlıkların etkisine eşdeğer bir yıkım kapasitesine ulaştı.
Askeri uzmanlar tarafından yapılan analizler, bu dönemde kullanılan füze sistemlerinin teknolojik bir sıçramayı temsil ettiğini ortaya koyuyor.
İran’ın son günlerde gerçekleştirdiği saldırıların, 12 Günlük Savaş'tan çok daha farklı ve emsalsiz bir karakter sergilediği vurgulanırken bölge semalarının İran’a ait insansız hava araçları ve füzelere karşı savunmasız kaldığı gözlemleniyor.
İran’ın belirlediği her noktayı yüksek hassasiyetle imha edebildiğini vurgulayan uzmanlar, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in son sekiz ay boyunca savunma sistemlerini tahkim etmek için gösterdiği yoğun çabaların sahada somut bir karşılık bulamadığını, İran’ın sürpriz hamlelerle bu süreçte stratejik bir üstünlük sağladığını ifade ediyor.