İran Sağlık Bakanlığı, saldırıların bilançosuna ilişkin güncel verileri kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, hayatını kaybedenlerin sayısının 926'ya, yaralı sayısının ise 6 bin 186'ya yükseldiğini belirtti.
YDH - İran Sağlık Bakanlığı sözcüsü, ABD ve İsrail saldırılarının bilançosuna dair güncel verileri paylaştı.
Yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 926'ya yükseldiği belirtildi. Bakanlık, olaylardaki yaralı sayısının ise 6 bin 186 kişiye ulaştığını duyurdu.
UNews'in aktardığı Bakanlık verilerine göre, 2,054 yaralının hastanede yatarak tedavi gördüğü belirtildi. 3 bin 545 yaralının gerekli tıbbi müdahalelerin ardından taburcu edildiği, 552 yaralının ise olay yerinde sağlık ekipleri tarafından tedavi edildiği ifade edildi. Bakanlık, yaralılar için toplam 502 cerrahi operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi.
Yaralılar arasında çocuklar ve yaşlılar bulunuyor
Sözcü, yaralıların yaş dağılımına ilişkin detayları paylaştı. Yaralılar arasında 18 yaşın altında 301 kişi bulunduğu, bunlardan 39'unun beş yaşın altında olduğu kaydedildi.
Kayıtlara göre en küçük yaralı Bostanabad'dan altı aylık bir bebek, en yaşlı yaralı ise Kamiyaran'dan 91 yaşında bir erkek oldu.
Hayatını kaybeden 926 kişi arasında 18 yaşın altında 180 kişi bulunuyor; bu gruptakilerden üçü beş yaşın altında.
Bakanlık verilerine göre, kayıtlardaki en küçük yaşta hayatını kaybeden kişi Tahran'dan bir yaşında bir çocuk olarak belirlendi. Bakanlık açıklamasında hayatını kaybedenler için resmi terminolojide "şehit" ifadesi kullanıldı.