İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani, Amerika Birleşik Devletleri yetkililerin İran’a yönelik olası bir kara operasyonu planladıklarına dair iddialarına karşı açıklama yaptı.
YDH- İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani, ABD yönetiminin İran İslam Cumhuriyeti topraklarına yönelik olası bir kara müdahalesi planladığına dair iddialara ilişkin stratejik ve sert bir açıklama yayımladı.
Platform X üzerinden yaptığı paylaşımda Laricani, Washington’ın olası bir askeri macerasının Amerikan ordusu için ağır bir hezimet ve uluslararası bir utanç kaynağı olacağını belirtti.
Laricani açıklamasında, "Bazı Amerikalı yetkililer, İran’a yönelik bir kara harekatı planladıklarını ifade ettiler. Ancak bilmeliler ki; İmam Humeyni ve İmam Hamenei'nin savaşçı evlatları, zalim Amerikan yönetimini binlerce ölü ve esirle dünya kamuoyu önünde rezil etmek için hazır beklemektedir." ifadelerini kullandı.
Geçmişteki çatışma süreçlerine ve bölgedeki askeri hareketliliğe atıfta bulunan Laricani, hali hazırda 500’den fazla Amerikan askerinin öldürüldüğünü belirterek, ABD’nin kayıplarının artacağı uyarısında bulundu.
Barış arayışlarının ve diplomatik teorilerin Donald Trump’ın iktidarı döneminde şiddet ve kanla sabote edildiğini savunan Larijani, mevcut gerilimin sorumlusu olarak Washington’ın saldırgan politikalarını işaret etti.
İran’ın savunma doktrini ve bölgesel direniş hattının sarsılmaz olduğunu vurgulayan Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri, Amerikan askerlerinin İran sahasına adım atması durumunda karşılaşacakları tek gerçeğin "esaret" ve "ölüm" olacağını kaydetti.
Laricani mesajını, "İran toprakları, cehennemliklerin dans edebileceği bir yer değildir; burası işgalci için yalnızca bir hezimet coğrafyasıdır." sözleriyle noktaladı.