Ayetullah Ali Hamanei'nin cenazesine gitmek isteyen grup havalimanında alıkonuldu

img
Ayetullah Ali Hamanei'nin cenazesine gitmek isteyen grup havalimanında alıkonuldu YDH

İran'da şehit Devrim Lideri Ayetullah Ali Hamenei'nin cenaze törenine katılmak üzere Köln Havalimanı'ndan hareket etmeye hazırlanan Zafere Kadar Heyeti üyeleri, pasaport kontrolünün ardından Alman polisi tarafından alıkonulduklarını açıkladı.




YDH - İran'da Amerika ve İsrail'in saldırılarında şehit düşen Rehber Ayetullah Ali Hamanei'nin cenaze törenine katılmak üzere yola çıkan Zafere Kadar Heyeti üyeleri, Almanya'nın Köln Bonn Havalimanı'nda Alman polisi tarafından durdurulduklarını açıkladı.

Pasaport ve bagaj kontrolü işlemlerinin tamamlanmasına rağmen geçişlerine izin verilmeyen heyet üyeleri, seyahat özgürlüklerinin hukuka aykırı şekilde kısıtlandığını duyurdu.

Heyet adına havalimanından video mesaj paylaşan bir temsilci, Köln Havalimanı'nda tamamen kilit altında ve engellenmiş durumda tutulduklarını belirtti.

Normal şartlarda kontrollerin ardından geçiş yapmaları gerektiğini ancak polis tarafından durdurulduklarını ifade eden temsilci, şu sözleri kaydetti:

"Pasaport kontrolümüzü yaptılar, çantalarımızı aradılar. Normalde gitmemiz gerekirken bizi durduruyorlar. Neredeyse uçağımız kalkmak üzere ve biz bu durumu kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. Haklarımıza karşı güç kullanıyorlar. Biz seyahat edeceğiz, gideceğiz çünkü İran seyahatimiz sebebiyle bizi tuttuklarını çok iyi biliyoruz. Pasaportlarımıza el koydular ve burada oturuyoruz."

Heyet üyelerinin sağlık durumlarının ve morallerinin son derece yüksek olduğunu vurgulayan sözcü, direnen ve mücadele eden İran halkıyla bir arada olma kararlılıklarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Uygulanan engellemenin yasal bir temeli olmadığını savunan heyet temsilcisi, "Bu hukuksuzluk son bulacak, asla teslim olmayacağız. Haklarımızı çok iyi biliyoruz. Şu an haklarımızı çiçek zorlayarak çiğnemeye çalışıyorlar ancak bunu kabul etmeyeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz çünkü haklı olduğumuzu ve kazanacağımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı.



Makaleler

Güncel