İran füzeleri Ürdün'ün Akabe kentini yeniden vurdu

img
İran füzeleri Ürdün'ün Akabe kentini yeniden vurdu YDH

İran'dan Ürdün'ün Akabe kentine yönelik fırlatılan füzelerin ardından ülkede siren sesleri yükselirken, ABD askeri uçaklarına ev sahipliği yapan Kral Hüseyin Uluslararası Havalimanı yakınlarında patlamalar meydana geldi.




YDH - İran'ın Ürdün'ün Akabe kentini yeniden hedef aldığı bildirildi. Yerel kaynaklar ve haber ajansları, Akabe'de bulunan Kral Hüseyin Uluslararası Havalimanı'nın İran füzeleri tarafından vurulmasının ardından bölgeden yoğun siyah dumanların yükseldiğini aktardı.

Bu saldırının, daha önce havalimanı dışındaki boş bir alana düşen füzenin ardından gerçekleştiği belirtildi.

Kral Hüseyin Uluslararası Havalimanı'nın fiilen bir ABD askeri hava üssüne dönüştürüldüğü kaydedildi.

Dört gün öncesine ait uydu görüntülerine göre havalimanı, ABD Deniz Kuvvetlerine ait P-8A Poseidon deniz karakol uçakları ile ABD Hava Kuvvetlerine ait C-17A ve C-130 askeri nakliye uçakları da dahil olmak üzere çok sayıda ABD askeri uçağına ev sahipliği yapıyor.

Ürdün genelinde siren sesleri yükseldi

El-Cezire ve Ürdün devlet televizyonu, başkent Amman başta olmak üzere Ürdün'ün birçok farklı bölgesinde siren seslerinin duyulduğunu bildirdi.

Gelişmelerin ardından Ürdün Silahlı Kuvvetleri, fırlatılan füzelerin havada engellendiğini öne sürdü.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu da benzer bir iddiayı paylaşarak, Ürdün'ün Akabe kentine doğru fırlatılan bir İran füzesinin bölgedeki ABD güçleri tarafından havada imha edildiğini öne sürdü.

Aynı saatlerde Al Mayadeen kanalı, Akabe liman kentinden dumanların yükseldiğini duyurdu.

ABD tanker uçakları tahliye edildi

İran'ın Akabe'ye yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından askeri hareketlilik komşu bölgelere de sıçradı.

İsrail'in Kanal 13 televizyonu, Akabe'deki saldırının ardından, İsrail sınırları içinde yer alan Ramon Havalimanı'nda konuşlu bulunan ABD askeri yakıt ikmal ve tanker uçaklarının güvenlik gerekçesiyle acil olarak tahliye edildiğini bildirdi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, İran'dan Akabe kentine doğru fırlatılan füzelerin takip edildiği belirtilerek, bazı füzelerin İsrail topraklarına düşme ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İran'dan fırlatılan füzelerin ardından çatışmaların İsrail topraklarına da sıçrama olasılığı üzerinde durulduğu ifade edildi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu ise hava savunma sistemlerinin İran füzelerini engellemek üzere devreye girmesiyle birlikte Eilat ve Akabe bölgelerinde şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu aktardı.



Makaleler

Güncel