Devrim Muhafızları Kuveyt’teki ABD üslerini vurdu
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuveyt’teki ABD askeri hedeflerine yönelik insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini açıkladı.
YDH - İran Devrim Muhafızları Ordusu pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kuveyt sınırları içinde yer alan ABD askeri hedeflerini vurduğunu duyurdu. Açıklamada, hedef alınan noktalar arasında bir erken uyarı radar sisteminin de yer aldığı ifade edildi.
Yayımlanan resmi bildiride, söz konusu erken uyarı radar sisteminin gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısıyla tamamen imha edildiği belirtildi.
Devrim Muhafızları Ordusu, operasyona ilişkin ayrıntılarda Ali el-Salim Hava Üssü’ne yönelik başka bir saldırının daha düzenlendiğini kaydetti. Bu operasyonda ise ABD ordusuna ait askeri havacılık teçhizatı ile yedek parçalarının tutulduğu bir depo deposu ile MQ-9 tipi insansız hava araçlarının konuşlandırıldığı bir hangarın doğrudan hedef alındığı belirtildi.
İran tarafı, Kuveyt topraklarındaki ABD unsurlarına yönelik bu askeri harekatın, ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından daha önce düzenlenen mükerrer saldırılara karşılık verme amacı taşıdığını açıkladı.
Bu gelişme öncesinde ABD askeri makamları, İran hedeflerine yönelik üst üste dokuzuncu dalga hava saldırılarının tamamlandığını kamuoyuna duyurmuştu.
İlgili Haberler
CENTCOM: İran ablukasında iki ayda 100 ticari gemi durduruldu
13 Eylül 2026 09:59
Hürmüz Boğazı'nda İran gemisine saldırı: Bir ölü, üç yaralı
13 Eylül 2026 09:01
İran'dan Hürmüz açıklaması: 'Hemen değil ama mümkün'
12 Eylül 2026 22:12
İran’da NPT’den çekilme ve nükleer test için yeni tasarı
12 Eylül 2026 22:03
