İslami Cihad: İsrail'in önerisi yetersiz ve kötü niyetli

img
İslami Cihad: İsrail'in önerisi yetersiz ve kötü niyetli YDH

Filistin İslami Cihad yetkilisi, İsrail'in önerisinin yetersiz olduğunu ve bu şekilde bir sonuca varılamayacağını söyledi.




YDH- Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi İhsan Ataya el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, İsrail'in yeni teklifinin şartlarının öncekilere kıyasla neredeyse hiç değişmediğini söyledi.

Filistin İslami Cihad Siyasi Büro üyesi İhsan Ataya el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, müzakerelerde Direniş'e sunulan teklifin dünyayı kandırmaya çalışan Amerikalıların iddia ettiği kadar “cömert” olmadığını söyledi.

Ataya, "Önerilen teklifte büyük boşluklar ve kötü niyetli komplolar var" dedi. Ataya, "Sunulan teklif üç buçuk sayfa uzunluğunda ve üç aşamada ayrıntılardan bahsediyor" dedi.

Ataya, İslami Cihad ve Hamas arasındaki ilişkinin en üst seviyede olduğunu ve bu nedenle Filistin dayanışmasını bozabilecek tüm önerileri reddettiklerini sözlerine ekledi.

Filistinli yetkili, Refah'a yönelik saldırının ABD'nin Gazze'de inşa etmeye çalıştığı limanla bağlantılı olduğunu vurguladı.

Ataya "Limanın amacı, Washington'un Filistinliler için durumu değiştirmeye çalıştığı gibi, geçişleri, kuşatılmış Amerikan-Siyonist geçitlerine dönüştürmektir" dedi.

ABD’nin, Gazze'deki coğrafi statükoyu değiştirdikten sonra Direniş'le ilgili her şeyi sona erdirmek istediğini söyleyen Ataya, “ancak Direniş’in liderliği düşman tarafından ekilen kötü niyetli komploların farkında" dedi.

Filistinli üst düzey bir direniş yetkilisi birkaç gün önce el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, İsrail işgalinin bir süre önce arabuluculara sunduğu son teklifinde bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldığını söylemişti.

Filistinli yetkili, bu değişikliklerin İsrail rejiminin Hamas ve diğer direniş gruplarının son önerisini açıkça reddettiğini kabul etmesinin ardından yapıldığını açıklamıştı.



Makaleler

Güncel